Sjö-who?

And why?

Vi är färska…

Idén till Sjösugen föddes under en lång och längtansfull vinterpromenad i början av 2018. Strax efter lanserades Sjösugen. Just i rätt tid när istäcket på sjön äntligen började släppa.

…men otroligt erfarna.

Grundaren och ägaren av Sjösugen är Joel Ring. Joel har alltid varit intresserad av båtar, och har jobbat som båtinstruktör i 7 år. Certifikat: Fartygsbefäl klass 8, Handhavande av snabba fartyg, Maskinbefäl klass 8, Master of Yachts 200 GT Unlimited Joel har stor vana av både segel- och motorbåtar. 2010 seglade han över Atlanten från Kanarieöarna till Saint Lucia i Västindien. Han har även gjort flera seglatser i Europa, tex. Spanien-Nederländerna och mellan Tyskland-Sverige. Förutom det, otaliga resor i Stockholms skärgård där han gärna upptäcker nya vikar och vrår. Hans dröm är att göra det som känns roligt på sjön, och erbjuda andra att följa med på resorna.
 

Välkomna hem till gulliga “Gurra”.

Vår hemmahamn är brygga D, Farstaviken i Gustavsberg på Värmdö. De allra flesta av våra aktiviteter börjar här. (Och slutar inte sällan med fika och eftersnack på Delselius konditori i det anrika Tornhuset, som redan för hundra år sedan fungerade som väntrum och tullhus för den livliga båttrafiken. Eller en aftersail på rockiga R&Rs soliga uteservering.) Kliv på SL-buss 474 i Slussen, så är du framme efter bara 26 minuter. Bussen går var 5:e till 15:e minut, så du kan smidigt ta dig hem efter ditt båtäventyr.

Du äger ingen båt? Inte vi heller.

Vi samarbetar med Saltsjöns Marinpool, Stockholm första och största båtpool. Vi brukar kalla dem för våra “båtpolare”. Inte minst för att vi till fullo delar deras övertygelse: att dela båt är framtidens sjöliv. Det ska vara enkelt, tillgängligt och ska förknippas med bara lustar och inga laster.

Delade skills är dubbla skills.

Teorikurser, som t ex Förarintyget, håller vi i samarbete med Sjösportskolan (Swedish Maritime Academy). Tillsammans gör vi det möjligt att erbjuda kurser centralt i Gustavsberg. Båtelever från Nacka/Värmdö slipper nu åka hela vägen till Stocksund och tillbaka!

Nytt sedan 2018: Friskvårdsbidrag även för båtliv

För dig som gillar båtliv och har en snäll arbetsgivare som ger dig friskvårdsbidrag är detta fina nyheter. Nu räknas även segling som skattefri förmån. Du kan alltså boka ett av våra seglingsäventyr och få det betalt av ditt jobb. Läs mer om detta här.

Ska vi hålla kontakten?

Signa upp för vårt nyhetsbrev (längt ner på sidan) och följ oss på Facebook. Som nystartat företag uppskattar vi såklart varenda liten like, delning och glatt tillrop enormt. Vi vill även gärna höra vad du tycker om vårt utbud. Finns det något som du hellre vill uppleva? Låt oss höra om din feedback, tveksamheter och önskemål.
 
Här är lite mer Båtinspiration