Båtutbildningar

Här hittar du båtkurser med fokus på mycket praktik. Antingen i din egen båt, eller i valfri hyresbåt.
Gemensamt för alla kurser nedan är att de är för privata grupper. Här hittar du kurser både för segelbåtar och motorbåtar. Alla kurser hålls i Gustavsberg eller i närområdet Nacka/Värmdö. Du är självklart även välkommen med önskemål om det är någon annan typ av kurs du skulle vilja göra. Kontakta oss direkt för en förfrågan

PRAKTISK NAVIGATION I SKÄRGÅRDEN

För dig som är helt ny på att navigera i skärgården, eller kanske för dig som tagit förarintyget, men vill ha mer praktisk övning i en båt. Datum: på begäran Kostnad: 3950:- för 4 timmar i egen båt. I hyresbåt tillkommer båthyran. Vi börjar med att samlas i båten och bekanta oss med alla reglage och navigationsutrustning. Därefter gör vi upp en rutt för dagen. Vi fokuserar på att navigera efter papperssjökort, men provar även att använda en plotter om båten är utrustad med en sådan. Efter kursen är syftet att du ska känna dig betydligt säkrare att navigera på egen hand. För dig som tidigare inte gått någon båtutbildning, går vi även igenom de vanligaste symbolerna i sjökortet.

IN OCH UT UR HAMN

För dig som vill bli riktigt säker på att lägga till i en gästhamn (eller din hemmahamn för den delen). Vi övar på att köra i trånga utrymmen. Datum: på begäran Kostnad: 3950:- för 4 timmar i egen båt. I hyresbåt tillkommer båthyran. Känns det nervöst när du börjar närma dig din bryggplats, gästhamnen eller restaurangbryggan? I denna kurs får du många bra tips på hur du kan planera din tilläggning så säkert som möjligt, och vad du gör för att minimera eventuella skador om olyckan skulle vara framme.

HÖGFARTSNAVIGERING

För dig som ska ta dig en längre sträcka i skärgården, och vill öva på att köra fort. Vi navigerar självklart med papperskort i denna kurs! Datum: på begäran Kostnad: 3950:- för 4 timmar i egen båt. I hyresbåt tillkommer båthyran. Denna kurs passar särskilt bra för par, då vi övar med dedikerade roller som navigatör och förare. I kursen får du både lära dig hur du navigerar säkert i 40+ knop, men även hur du trimmar båten för bästa fart och ekonomi.